Piotr Żurawski



Piotr Żurawski (ur. 1985) – polski aktor.

Od 2007 roku jest absolwentem Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. 5 listopada 2006 zadebiutował rolą lokaja młodego w „Nadobnisie i Koczkodany” Stanisława Ignacego Witkiewicza w reż. Łukasza Kosa na scenie Teatru Powszechnego im. Zbigniewa Hübnera w Warszawie.

Rozpoznawalność przyniosła aktorowi rola Romka Sajkowskiego (syna Leona i Sabiny Sajkowskich, brata Leny Sajkowskiej) w serialu wojennym Czas honoru.

Filmografia

  • 2010: Nowa odc. 5. „Porachunki”, jako student
  • 2010: 1920. Wojna i miłość
  • 2009: Sprawiedliwi odc. 1. „Plac Napoleona”, jako sekretarz konsul Izraela
  • 2008 – 2010: Czas honoru, jako Romek Sajkowski
  • 2008: Ojciec Mateusz odc. 11 „Zemsta”, jako więzień Adam
  • 2007: Jutro idziemy do kina, jako Natan Cymertopf, absolwent gimnazjum żydowskiego pochodzenia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *